Se pune laptele cu batul de vanilie taiat pe de-a lungul la fiert.Intre timp,se bat galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma mai deschisa la culoare.Se pune compozitia de galbenusuri inttr-o cratita si se toarna laptele fiebinte,mestecand incontinuu.Se pune gelatina la inmuiat,daca aveti foite,eu le tai cu foarfeca in doua si le acopar cu apa,daca aveti granule,eu am pus 100gr apa la 2 pliculete gelatina.Compozitia de galbenusuri se tine pe aragaz pana incepe sa se ingroase,dar eu o ajut si cu o lingura de faina cernuta.Eu tin compozitia la fiert cam 10-15 min,timp in care amestec incontinuu.Se da deoparte si se adauga gelatina inmuiata,fara apa(daca sunt foite),mestecand mereu.Se da la racit si se amesteca din cand in cand.
Se bate frisca si se adauga compozitiei de galbenusuri.
Se tapeteaza o forma cu folie transparenta si se pun pe fundul formei rondele de ananas,dupa care se toarna un pic de compozitie,se aduga cateva cuburi de ananas,iar compozitie,deasupra cuburi de ananas,pana terminati cu compozitia de galbenusuri.
In sucul de ananas se baga piscoturile si apoi,se pun pe toata suprafata tortului.Se acopera cu folie transparenta si se lasa la frigider cateva ore.Se toarna tortul pe un platou si se serveste asa sau se orneaza cu frisca.
Nessun commento:
Posta un commento