Ingrediente pt o forma de 26cm:
Aluat/pasta frolla:
250 gr faina
100 gr zahar pudra
125 gr unt de la frigider
1 ou +1 galbenus
1 pliculet zahar vanilat sau coaja de la o lamaie netratata
1 praf de sare
Umplutura:
3 gutui
1 borcan dulceata caise
un pic zahar(nu erau dulci gutuile)
Pregatim aluatul care trebuie sa stea la frigider,macar o ora.Faina se cerne ,iar in mijloc se pune untul tare si sarea,incepeti sa framantati pana aveti un aluat nisipos.Apoi adaugati zaharul,vanilia si ouale.Se amesteca totul repede pana cand aluatul este destul de compact si elastic.Inveliti aluatul in pelicola transparenta si puneti-l la frigider.Pt ca aluatul sa fie cat mai fraged,trebuie sa fie lucrat repede,incat untul sa nu se topeasca.Puteti pune la inceput numai galbenusurile si apoi sa adaugati cate un pic de albus,daca aluatul este prea tare.
Pt umplutura,decojim gutuile si le taiem cubulete.Punem intr-o cratita la fiert apa cu o lingura de zahar si dam cubuletele in clocot vreo 5 min.Gutuile care le-am folosit eu nu erau coapte,abia dupa ce le-am fiert au devenit mai moi si asa le-am sfarmat cu o furculita.
Punem pe fundul formei hartie de copt,iar pe margina ungem cu unt si tapetam cu faina.Punem aluatul nostru,adaugam gutuile.Eu am adaugat un strat de gutui si l-am acoperit cu un pic de zahar,dupa care un alt strat de gutui.Am ornat cu fasii de aluat ,iar in spatiile dintre fasii am pus cate o lingurita de dulceata de caise.
Am pus tarta in cuptor incalzit in prealabil la 180°C pana cand s-a rumenit la suprafata.
Eu am facut portie dubla de aluat.Imi plac foarte mult mini-tartele cu dulceata si nu numai mie..:)))
Nessun commento:
Posta un commento