sabato 18 giugno 2011

Amandine

De mult timp vroiam  sa fac si eu amandinele din copilarie.Evident ca nu au iesit ca la cofetarie,dar au iesit super bune.Reteta,cred ca este de pe blogul lui Teo.

  Ingrediente:
BLAT:6 oua,200gr zahar,40ml apa,40ml ulei,3 linguri cacao,200gr faina,1 plic praf de copt
   De obicei,cand vreau sa fac vreun blat sau pandispan incerc sa scot ouale din frigider cu putin
timp inainte sa ma apuc.
   Se separa albusurile  de galbenusuri,iar cele din urma se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire.Albusurile se bat pana devin ca o spuma tare.Punem peste albusuri:zaharul,apa,galbenusurile si le amestecam cu grija,cu o lingura de lemn,cu miscari de sus in jos.Punem faina cernuta cu praful de copt si cele 3 linguri de cacao.
   Turnam compozitia intr-o tava de copt,unsa cu unt si tapetata cu faina.Dam tava la cuptor,incalzit in prealabil,timp de 30min,180 grade pana trece testul scobitorii.

SIROP:500ml apa,250gr zahar,2 fiole rom,1 cescuta cafea sau 2 plicuri cappuccino de ciocolata
    Intr-o craticioara punem la topit zaharul cu 2 linguri de apa,cand zaharul este caramelizat punem restul de apa incalzita in prealabil.Odata ce zaharul s-a topit,luam cratita de pe foc si adaugam romul si cafeaua.

CREMA:250gr unt sau margarina la temperatura camerei,150gr ciocolata,150gr zahar pudra,2 fiole rom
    Topim la abur ciocolata cu cateva linguri de apa,dupa ce s-a topit adaugam zaharul pudra si romul,apoi lasam sa se raceasca,mestecand din cand in cand.Intre timp,frecam margarina pana devine ca o crema subtire.Peste margarina spuma,punem ciocolata topita si racita si le mai amestecam odata.

    Scoatem baltul racit si-l taiem pe jumatate.Punem prima jumatate pe o tava si insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop,apoi punem crema.Peste crema,punem si cealalta jumatate de blat,pe care il insiropam cu restul de sirop.Se acopera si se da la frigider minim 3 ore.

GLAZURA:100gr ciocolata,50 gr unt ,50ml frsica lichida
   Se topeste ciocolata cu untul si frisca.

  Eu am scos amandina de la frigider,am taiat-o bucati si apoi am adaugat glazura.Am bagat-o din nou la frigider,pana s-a  intarit.Am ornat cu un pic de frisca inainte de servire...Yammyyyyyyyyy!!!

Nessun commento:

Posta un commento