sabato 4 giugno 2011

Midii in sos de rosii

Ingrediente:1kg midii,1 pahar vin alb sec,1 legatura patrunjel,2 catei de usturoi plus unul pt feliile de paine,6 rosii mature sau o cutie suc de rosii,4 linguri ulei de masline,sare,piper,4 felii paine

Curatam midiile sub un jet de apa rece.Se rade suprafata exterioara a carcasei pt a se indeparta orice tip de croste depuse si cu un cutit se trage barba inspre partea mai ingusta a midiei.Midiile deschise,daca la atingere nu se inchid,trebuiesc aruncate.
Se pun midiile intr-o cratita,se adauga vinul alb,se acopera cu un capac si se da la foc mare pana se deschid.Cele care nu se deschid se arunca.Se pun deoparte midiile si sucul ramas se filtreaza.
Se spala patrunjelul si se toaca marunt.Se curata usturoiul si zdrobeste un pic cu lama cutitului.Se spala rosiile,se taie in jumatate si se indeparteaza semintele,dupa care se taie pulpa cubulete.Se pune intr-o tigaie mare uleiul,patrunjelul si usturoiul si se calesc la foc mediu.Se adauga rosiile,un praf de sare si se coc la foc mediu timp de 10min,amestecand destul de des cu o lingura de lemn.Intre timp se prajesc feliile de paine si se freaca cu catelul de usturoi ramas.
Se adauga la sosul de rosii,midiile si sucul filtrat si se mai coace inca cateva minute.Se pun midiile cu sosul lor intr-un castron,se pun feliile de paine si se macina un pic de piper.Pofta buna!

Nessun commento:

Posta un commento