Daca tot am mai scris o reteta cu paste,va mai pun inca una foarte,foarte gustoasa luata de pe Giallozafferano
Ingrediente:
400gr sparanghel
30gr unt
1 ceapa mica
2 linguri patrunjel taiat marunt
200gr creveti
200ml smantana
320gr pappardele sau alt tip de paste lungi
60ml vin alb
piper,sare
Se curata sparanghelul:se taie partea finala dinspre radacina,1-2cm de la baza sau partea mai alba.Cu ajutorul unui cutit,razuiti partea mai tare si taiati frunzulitele.Se spala sub jetul de apa rece cu grija sa nu se rupa varfurile.Se pune la fiert intr-un vas inalt si foarte ingust,daca aveti,incat sa stea in picioare,iar varfurile sa fie in afara apei.Eu am incercat sa-i pun la fiert intr-o cratita inalta,dar s-au inmuiat si s-au dus la fundul cratitei.Asa ca i-am luat si i-am fiert la aburi.Nu trebuie fierti excesiv,eu am bagat furculita in partea mai de jos a sparanghelului.
Intre timp se topeste untul intr-o cratita si se adauga ceapa la calit.Se adauga cozile decorticate de creveti,se stropeste cu vin si se lasa sa se evapore.
Scoateti sparanghelul din oala si taiati varfurile pe care le puneti deoparte pt ornarea farfuriei.De asemenea,taiati rondele si partea cetrala a sparanghelului pe care le puneti impreuna cu crevetii.Lasati sa se caleasca pt scurt timp si adaugati smantana.Adaugati sare si piper dupa gust.Scurgeti pappardellele si adaugati-le sosului preparat,lasandu-le sa fiarba impreuna pt putin timp.Daca este nevoie,adaugati putina apa de la paste.Serviti pastele cu sparanghel si creveti calde,ornandu-le cu varfurile de sparanghel tinute deoparte.
Pofta buna!
Nessun commento:
Posta un commento